NO HANDS

 

NO HANDS on maailmalla suuren suosion saavuttanut hierontamenetelmä, jonka kehitti brittiläinen hieroja ja psykoterapeutti Gerry Pyves, 20 vuoden kliinisen testaamisen jälkeen. Tämä dynaaminen hieronta yhdistää viimeisimmät psykologiset, neuromuskulaariset ja faskiaaliset käsitteet kehonhuollossa ja tasapainottaa sekä kehoa että mieltä.

NO HANDS perustuu kosketukseen. Hieronta on asiakkaalle kivutonta, mutta yhtä tehokasta ellei tehokkaampaa kuin klassinen ja urheiluhieronta. Hoito vaikuttaa viidellä eri tasoilla; fyysisellä, energisellä, emotionaalisella, psyykkisellä ja henkisellä tasolla. Asiakkaat kuvailevatkin usein pystyvänsä päästämään irti sekä fyysisesti että psyykkisesti jännitystiloistaan.

 

 

NO HANDS hieronnan aikana hieroja käyttää pääasiassa kyynärvarren pehmeää sisäpintaa sivelyissä. Mukautuvan ja pehmeän kosketuspinnan avulla on (tarvittaessa) mahdollista käyttää enemmän painetta, sen tuntumatta kivuliaalle. Näin ollen pääsemme käsittelemään myös syvällä piileksiviä kireyksiä.

Hoidon aikana käsitellään yleensä koko keho. Tämä johtuu siitä että syy, esimerkiksi niskahartiaseudun kireyksiin, harvemmin löytyy oirehtivalta alueelta. Useimmiten syy toistuviin kireyksiin eivät edes löydy lihaksistosta, vaan esimerkiksi korkeista stressitasoista, liian vähäisestä palautumisesta ja kiireisestä elämästä. Menetelmä sisältää liikkeitä jotka vaikuttavat suoraan keskushermostoon, näin ollen rauhoittaen perimmäiset syyt oireiluun.

 

 

Kenelle hoito sopii

Meillä asiakas saa juuri hänelle räätälöidyn hoidon, joten hieronnasta saadut hyödyt ovat yksilöllisiä, mutta NO HANDS käsittelystä voi löytyä apu muun muassa näihin oireisiin:

 • Päänsärky ja huimaus
 • Niska ja selkävaivat
 • Käsien ja jalkojen puutuminen
 • Lihaskrampit
 • Stressi
 • Yöpurenta/hampaiden narskuttelu
 • Flunssakierteet sekä jatkuva sairastelu
 • Vatsavaivat
 • Väsymys tai ylivirittyneisyys
 • Jännittyneisyys
 • Levottomuus
 • Masentuneisuus

Lisäksi menetelmä toimii erinomaisesti rentouttamaan urheilusta kireytyneitä lihaksia ja nopeuttamaan urheilusuorituksista palautumista.

Koska NO HANDS hieronta vaikuttaa suoraan keskushermostoon moni kokee, fyysisten positiivisten muutosten lisäksi, mm mielialansa kohentuneen, energiatasonsa nousseen tai ylivirittyneen mielensä rauhoittuneen.

NO HANDS on hyvin turvallinen hoitomuoto, mutta hieronnalle ylipäätään on kuitenkin olemassa muutamia esteitä. Pahanlaatuiset kasvaimet, hemofilia, kuume sekä influenssan tapaiset virusinfektiot, humala, krapula tai päihteiden vaikutuksen alaisuus sekä spastiset halvaukset ovat este hieronnalle. Lisäksi NO HANDS hieronta ei sovellu raskaana oleville naisille, ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, vatsamakuulla tapahtuvan hoidon takia.

Epävarmoissa tapauksissa on aina hyvä kysyä lupa hieronnalle hoitavalta lääkäriltä, esimerkiksi jos syöpäleikkauksesta ja -hoidoista on kulunut vasta vähän aikaa. Mikäli jokin asia askarruttaa tai epäilyttää ota minuun yhteyttä ennen hieronnan varaamista, niin keskustellaan asiasta yhdessä.