NO HANDS

 

NO HANDS on maailmalla suuren suosion saavuttanut hierontamenetelmä, jonka kehitti brittiläinen hieroja ja psykoterapeutti Gerry Pyves, 20 vuoden kliinisen testaamisen jälkeen. Hoitomuoto tasapainottaa sekä kehoa että mieltä ja siinä yhdistyy hieronta, psykologia ja neurotiede ainutlaatuiseksi hierontakokemukseksi.

NO HANDS on tehokasta hierontaa, mutta myös paljon muuta. Kyseessä on kokonaisvaltainen hoito, jolla on laajat vaikutukset yleiseen hyvinvointiin. Lyhyesti ja ytimekkäästi yhdestä hoidosta on apua moneen, kun kyseinen hieronta ei vaikuta pelkästään lihaksiin ja rakenteisiin, vaan hoito toimii kaikilla tasoilla - fyysisellä, energisellä, emotionaalisella, psyykkisellä ja henkisellä.

Asiakaslähtöinen lähestymistapa tarkoittaa, että vaikka hieroja tekee itse hierontatyön, se olet sinä, asiakas, joka päästää irti kireyksistä ja jännityksistä. Monet asiakkaat kokevatkin hoidon voimaannuttavana, kun huomaavat miten paljon voivat vaikuttaa hoidon lopputulokseen omalla tekemisellään. Saat hieronnan aikana vinkkejä ja neuvoja, siitä miten itse pystyt rauhoittamaan keskushermostoasi, jotta saisit mahdollisimman paljon irti hoidostasi. Näitä vinkkejä voit hyödyntää myös arjen kiireiden keskellä.

Vaikka NO HANDS hieronta perustuu kosketukseen, siinä voidaan (tarvittaessa) käyttää huomattavasti enemmän painetta, kuin klassisessa ja urheiluhieronnassa, sen tuntumatta kivuliaalle. Paine on muutenkin laaja-alaisempaa, kun hieroja ei käytä kämmentään tai sormiaan hieroessaan, vaan pääasiassa kyynärvarren pehmeää sisäpintaa. Hieronta on aina lempeää sekä täysin turvallista, ja sinä pääset asiakkaana vaikuttamaan siihen, paljonko painetta kulloinkin käytetään.

Hoidon aikana käsitellään yleensä koko keho. Tämä johtuu siitä, että syy, esimerkiksi niskahartiaseudun kireyksiin, harvemmin löytyy oirehtivalta alueelta. Useimmiten syy toistuviin kireyksiin ei edes löydy lihaksistosta, vaan esimerkiksi korkeista stressitasoista, vähäisestä palautumisesta tai ylikuormittuneesta hermostosta. Ainutlaatuinen menetelmä sisältää liikkeitä, jotka vaikuttavat suoraan keskushermostoon, joten se mahdollistaa hoitamaan perimmäiset syyt oireiluille, johtuvat ne sitten rakenteellisista tai muista syistä.

 

Kenelle hoito sopii

Jokainen hieronta räätälöidään juuri sinun sen hetkisiin tarpeisiin, joten siitä saadut hyödyt ovat yksilöllisiä, mutta asiakkaani ovat saanet NO HANDS hieronnasta apua mm. näihin oireisiin:

  • Lihaskireydet
  • Niska ja selkävaivat
  • Erilaiset kiputilat, mm. toistuva päänsärky
  • Stressi, ja siihen liittyvät fyysiset oireet
  • Väsymys ja uniongelmat
  • Ylivirittyneisyys
  • Jännittyneisyys ja ahdistusoireet
  • Masentuneisuus

Menetelmä auttaa sinua myös palautumaan paremmin arjen haasteista ja olemaan enemmän läsnä kehossasi.

NO HANDS on hyvin turvallinen hoitomuoto, mutta hieronnalle ylipäätään on kuitenkin olemassa muutamia esteitä. Pahanlaatuiset kasvaimet, hemofilia, kuume, influenssan tapaiset virusinfektiot sekä spastiset halvaukset ovat este hieronnalle.

Epävarmoissa tapauksissa on aina hyvä kysyä lupa hieronnalle hoitavalta lääkäriltä, esimerkiksi jos syöpäleikkauksesta ja -hoidoista on kulunut vasta vähän aikaa. Mikäli jokin asia askarruttaa tai epäilyttää ota minuun yhteyttä ennen hieronnan varaamista, niin keskustellaan asiasta yhdessä.