NO HANDS

 

NO HANDS on maailmalla suuren suosion saavuttanut hierontamenetelmä, jonka kehitti brittiläinen hieroja ja psykoterapeutti Gerry Pyves, 20 vuoden kliinisen testaamisen jälkeen. Menetelmä yhdistää perinteisen hieronnan ja psykologisia periaatteita ainutlaatuiseksi hierontakokemukseksi.

NO HANDS hieronta on nimestään huolimatta tehokasta hierontaa, mutta myös paljon muuta. Se on kokonaisvaltainen hoito, jolla on laajat vaikutukset yleiseen hyvinvointiin. Menetelmä sisältää nimittäin myös otteita, jotka vaikuttavat suoraan hermostoon, mahdollistaen hyvin laajat hoitovaikutukset.

Kyseessä on asiakaslähtöinen hierontamenetelmä, missä asiakkaalla, eli sinulla, on aktiivinen rooli hoidon aikana. Neuvon sinua siinä, miten saat mahdollisimman paljon irti hieronnastasi. Monet asiakkaat kokevatkin hieronnan voimaannuttavana, kun huomaavat, miten paljon voivat vaikuttaa hoidon lopputulokseen omalla tekemisellään.

NO HANDS hieronnassa voidaan (tarvittaessa) käyttää huomattavasti enemmän painetta, kuin hieronnassa yleensä, sen tuntumatta kivuliaalle, sillä paine on laaja-alaisempaa, kun hieroja ei juurikaan käytä kämmeniä tai sormia hieroessaan, vaan pääasiassa kyynärvarren pehmeää sisäpintaa. Hieronta on kuitenkin aina lempeän tuntuista ja täysin turvallista ja sinä pääset asiakkaana vaikuttamaan siihen, paljonko painetta kulloinkin käytetään. Sinulla on itse asiassa valittavanasi neljä hyvin erilaista hierontatyyliä. Niistä voit lukea lisää palvelut välilehdellä.

Hieronnan aikana käsitellään yleensä koko keho. Tämä johtuu siitä, että syy, esimerkiksi niskahartiaseudun kireyksiin, harvemmin löytyy oirehtivalta alueelta. Joskus syy toistuviin kireyksiin ei edes löydy lihaksistosta, vaan esimerkiksi korkeista stressitasoista, vähäisestä palautumisesta tai ylikuormittuneesta hermostosta.

 

Kenelle hoito sopii

Jokainen hieronta räätälöidään juuri sinun sen hetkisiin tarpeisiin, joten siitä saadut hyödyt ovat yksilöllisiä, mutta asiakkaani ovat saanet NO HANDS hieronnasta apua mm. näihin oireisiin:

  • Lihaskireydet
  • Niska ja selkävaivat
  • Erilaiset kiputilat, mm. toistuva päänsärky
  • Stressi, ja siihen liittyvät oireet
  • Väsymys ja uniongelmat
  • Ylivirittyneisyys

NO HANDS on hyvin turvallinen hoitomuoto, mutta hieronnalle ylipäätään on kuitenkin olemassa muutamia esteitä. Pahanlaatuiset kasvaimet, hemofilia, kuume, influenssan tapaiset virusinfektiot sekä spastiset halvaukset ovat este hieronnalle.

Epävarmoissa tapauksissa on aina hyvä kysyä lupa hieronnalle hoitavalta lääkäriltä, esimerkiksi jos syöpäleikkauksesta ja -hoidoista on kulunut vasta vähän aikaa. Mikäli jokin asia askarruttaa tai epäilyttää ota minuun yhteyttä ennen hieronnan varaamista, niin keskustellaan asiasta yhdessä.