Voiko tuloksia saada aikaan ilman kipua?

NO PAIN NO GAIN? Onko todellakin näin? On hyvin yleistä, että uskotaan, että ilman kärsimystä ja kipua mitään tavoittelemisen arvoista ei saada aikaiseksi, koskee asia sitten mitä vaan.

– ”Hieronnan kuuluu sattua, muuten siitä ei ole apua!”

– ”Kauneuden eteen on kärsittävä!”

– ”Treenin on satuttava, jotta siitä olisi hyötyä!”

Rohkenen olla eri mieltä! Miksi meidän on ensin käytävä läpi jotain kamalaa, jotta saisimme jotain hyvää? Varsinkin länsimaalainen kulttuuri näyttää rakentuvan sen ympärille, että hyvät asiat on ensin ”ansaittava”.

Voi olla, että jotkut ihmiset kestävät kipua paremmin kuin toiset, mutta miksi kenenkään olisi sitä kestettävä? Minä en henkilökohtaisesti usko no pain no gain -propagandaan. Vaihtoehtoja on olemassa. Koska oma alani on hierontapalvelut, tämä blogi keskittyy kyseiseen osa-alueeseen. Ensin tosin hieman faktaa…

 

Mitä kipu on?

Kipu on epämiellyttävä sensorinen ja emotionaalinen aisti- ja tunnekokemus, joka usein on seurausta ulkoisesta vammasta. Kyse on suojamekanismista, jolla on suuri biologinen merkitys. Kipuaisti on ihmisille hengissä selviämisen ehto, sillä kipu varoittaa vaarasta. Kivun ansiosta opimme jo lapsena, ettei polttavaan lieteen kannata enää toista kertaa laittaa kättään.

Mitä tapahtuu, kun ihminen aistii kipua?

Kipu aiheuttaa ihmisissä tiettyjä perintötekijöiden määräämiä muutoksia ja toimintoja. Henki salpautuu, ihminen jähmettyy, jännittää kehoaan. Verenpaine ja pulssi nousee ja hiki saattaa tulla pintaan. Kipu saattaa saada aikaan myös väistämisreaktion, paon ja toisinaan myös irvistämistä ja huutamista. Jokunen ärräpääkin saattaa lipsahtaa huulilta.

Eli lyhyesti sanottuna kipu on epämiellyttävää. Miksi siis altistamme edelleen itsemme kivulle varsinkin, kun on olemassa muitakin vaihtoehtoja?

Kivuton hieronta

Monet välttävät hieronnassa käymistä, vaikka sille olisikin tarvetta, koska kokevat hieronnan kivuliaaksi. Yleisesti ottaen varsinkin urheiluhieronta mielletään sellaiseksi, joka on kestettävä, jotta saisi myöhemmin paremman olon. Totuus kuitenkin on, että monet ovat ihan rikki hoidon jälkeen ja jo valmiiksi kipeät paikat tuntuvat entistä aremmilta.

Kun ihminen tuntee kipua, hänen on todella hankala pysyä rentona. Mitä hierontaan tulee, lihaksia on miltei mahdotonta muokata, eli rentouttaa, kun asiakas jännittää. Mikäli asiakkaan ei ole pakko tuskailla hieronnan aikana, saadaan useimmiten parempia tuloksia aikaiseksi siitä syystä, että lihaksia pystyy käsittelemään helpommin.

Tällä hetkellä suurin syy, miksi ihmiset tulevat kokeilemaan NO HANDS hierontaa, on juurikin menetelmän kivuttomuus. NO HANDS hieronta todellakin on kivutonta. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi tehotonta vaan ainoastaan sitä, että hoidon aikana ei satu. Menetelmä ei keskity väkipakolla avaamaan kireitä lihaksia vaan pyrkii hoitamaan syyn mahdollisten kireyksien takana. Ainutlaatuinen lähestymistapa vaikuttaa suoraan keskushermostoon, rauhoittaen oireilua aiheuttavan perisyyn.

Monet pelkäävät, että kivuton hieronta olisi pelkkää kevyttä sivelyä, mutta NO HANDS:n kohdalla se ei ainakaan pidä paikkansa. Mikään muu menetelmä ei tietääkseni täysin turvallisesti ja kivuttomasti mahdollista niin suuren voiman ja painon käytön kuin NO HANDS. Vertailun vuoksi – mikäli klassisessa tai urheiluhieronnassa hieroja käyttäisi yhtä paljon omasta kehonpainosta voiman tuottamiseen kuin mitä NO HANDS hieronnassa normaalisti käytetään, asiakas lähtisi kiljuen ja kiemurrellen karkuun pöydältä.

Entä tulokset?

Kun pohditaan tuloksia, tärkeintä on mielestäni asiakkaan tuntemukset hieronnan jälkeen. Kireydet ja kivut on kuitenkin olleet hänen kannettavanaan ja jokaisen lähtötilanne on erilainen. Tässä palautetta asiakkailta, jotka ovat saaneet NO HANDS hierontaa vastaanotollani:

-”Parasta ikinä! Hieronta oli tehokasta, mutta todellakin kivutonta!

-”Hämmentävää! Ei sattunut ollenkaan, mutta nyt selkä tuntuu suoremmalle ja ryhti paremmalle. Hartiat ovat takana ja minun on helpompi hengittää.”

-”Tuntemani kipu lantiossa on kadonnut kokonaan!”

-”On tää ihme! Todella hyvä olo koko kropassa!”

 

Mikäli sinäkin olet kyllästynyt kivuliaisiin hierontoihin, tule kokeilemaan miltä NO HANDS hieronta tuntuu! Tutustu palveluihin ja varaa aikasi tästä!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *