Säännöllisen hieronnan merkitys terveydellesi

säännöllisen hieronnan merkitys terveydellesi

Hieronta toimii aivan kuten kuntosalilla käyminen. Kun pääset tietylle kuntotasolle, sinun on ylläpidettävä sitä säännöllisin käynnein. Satunnainen hierontakäynti voi auttaa sinua tuntemaan olosi hyväksi ja helpottamaan lihaskireyksiäsi, mutta hyödyt kestävät pidempään, mikäli jatkat säännöllisiä hoitoja.  Kehosi “muistaa” kuinka hyvältä tuntui edellisen hieronnan jälkeen ja alkaa automaattisesti vapauttamaan jännitystä heti, kun asetut hierontapöydälle. Tämä tarkoittaa, että kolmas hoito on huomattavasti tehokkaampi kuin ensimmäinen.

 

Kumulatiivinen vaikutus

Hieronta on todennäköisesti vanhin ja ainakin luonnollisin terapiamuoto maailmassa. Se toimii, koske se kehitettiin yhden vanhimman parantavan kaavan mukaan, joka perustuu kumulatiiviseen periaatteeseen. Tämän ikivanhan kaavan mukaan kaikki pysyvä parantuminen ja muutos tapahtuu:

 • vähitellen,
 • ajan myötä ja
 • kertauksen kautta.

Tämä vanha kaava on melkein kokonaan unohdettu tänä ”välittömän tyydytyksen” ja ”pikakorjausten” aikana. Jos asiaa miettii maalaisjärjellä, niin sehän on itsestään selvää, että muutokset – varsinkin pysyvät sellaiset – vaativat aikaa.

Kumulatiivinen vaikutus tarkoittaa käytännössä sitä, että kun käyt säännöllisesti hieronnassa yhden – kahden viikon välein, saat kerta kerralta enemmän irti hoidoista.

Ei ole ihme, että Hippocrates – läntisen lääketieteen isä – väitti hieronnan, ruokavalion ja liikunnan olevan kolme kaikkein tärkeintä ainesosaa terveelle elämälle. Hippocrateksen opettaja uskoi hieronnan jopa pidentävän ikää.

 

Säännöllisen hieronnan terveyshyödyt

Mikäli kaipaat hieman ajankohtaisempia tietoja siitä, miksi kannattaa satsata säännölliseen hierontaan, alla löytyy esimerkkejä siitä, miten merkityksellisesti hieronta edistää terveyttäsi:

 1. Säännöllinen hieronta lievittää stressin vaikutuksia:
 • alentaa kortisoli- ja insuliinitasoja
 • vaikuttaa hermostoon, mm. laskien sykettä ja rauhoittaen hengitystä sekä parantaen ruoansulatusta
 1. Säännöllinen hieronta parantaa verenkiertoa:
 • parantaa kudosten yleistä ravinnon saantia ja verisuonien kimmoisuutta
 • lisää happea kudoksiin
 • alentaa verenpainetta
 1. Säännöllinen hieronta parantaa immuniteettiä:
 • jakaa ja stimuloi valkosolujen tuotantoa kehossa, jotta pystymme paremmin suojautumaan vierailta hyökkäyksiltä, kuten viruksilta ja bakteereilta
 • parantaa imunestekiertoa puhtaamman veren aikaansaamiseksi, jolloin suojaus infektioita vastaan paranee
 1. Säännöllinen hieronta vähentää lihasten rasitusta
 • vähentää lihasjännitystä lisäämällä rentouttavien hormonien tuotantoa
 • stimuloi nivelnesteen tuotantoa ja parantaa niiden kudosten joustavuutta, jotka yhdistyvät niveleen
 1. Säännöllinen hieronta parantaa ryhtiä:
 • vähentää lihaskireyksiä, antaen keholle mahdollisuuden asettautua rakenteellisesti oikein luonnollisesti
 • vähentää lihasten väsymystä ja jännitystä, vähentäen nivelten puristumista ja kitkaa, mikä osaltaan vähentää rappeutumista ja niveltulehduksia
 1. Säännöllinen hieronta vähentää kipua:
 • tuottaa endorfiineja, jotka pysäyttävät kipusignaalien siirron, vähentäen siten herkkyyttä kivulle
 • vähemmän kipua tarkoittaa vähemmän lääkkeitä kivun lievittämiseen (vähemmän sivuvaikutuksia)
 1. Säännöllinen hieronta parantaa unenlaatua:
 • stimuloi Delta Brainwave -aktiivisuutta, joka indusoi syvän unen

 

Yksi hierontakerta versus säännöllinen hieronta

Tässä vaiheessa haluan vielä tarkentaa, että yllä puhutaan säännöllisen hieronnan terveyshyödyistä, ei satunnaisen hieronnan terveyshyödyistä. Hieronta ei kuitenkaan ole taikuutta ja yhdellä hierontakäynnillä ei välttämättä saada korjattua kaikkia kehoon kertyneitä kireyksiä ja kipuja, mutta jokaisen hierontakerran jälkeen asiakkaan tulisi huomata helpotusta oloonsa. Säännöllinen hieronta on asia erikseen ja tuo mukanaan monenlaisia terveyshyötyjä, jotka eivät rajoitu pelkästään yllä mainittuihin.

Esimerkkiä käyttääkseni kuvitellaanpa henkilö, joka on vuosia kärsinyt niskahartiaseudun kireyksistä ja kivuista. Hän ei ole pitkään aikaan käynyt hieronnassa tai muussa vastaavassa hoidossa. Kireyksiä on kertynyt vuosi vuodelta enemmän, ja ne ovat muuttuneet ajan mittaan kroonisiksi. 60 minuutin hieronnan jälkeen asiakas kertoo, että olo on parempi esim. niskaa on helpompi liikutella, mutta vielä tuntuu kireyttä hartioissa. Hierojan näkökulmasta edistystä on tapahtunut, koska asiakas kokee olonsa jo hieman paremmaksi, mutta vaikka olisi miten taitava ammatissaan, 60 minuutin aikana ei millään pysty korjaamaan kaikkia vuosien saatossa kertyneitä kireyksiä. Mikäli kyseinen asiakas varaa uuden ajan ja sitoutuu käymään hieronnassa säännöllisesti, 1–2 viikon välein, tuloksia saadaan aikaan joka kerta hieman enemmän. Ja säännöllisen hieronnan yhteydessä voidaan puhua myös yleisistä terveyshyödyistä kuten parantuneesta unenlaadusta ja paremmasta ryhdistä.

 

Jotta pääsisit kokemaan säännöllisen hieronnan hyödyt itse, Beyond Massage tarjoaa neljän hierontakerran setin edullisempaan tutustumistarjoushintaan. Tutustu tarjoukseen tästä!

 

Beyond Massage tarjoaa myös vakioasiakkaille mahdollisuuden edullisempaan kertahintaan pysyvän tilauksen kautta. Kysy lisää tästä!