KEHOLLINEN TRAUMATERAPIA

Trauma Discharge Therapy (TDT) on kehollinen traumaterapia, joka keskittyy purkamaan kertynyttä traumaa kehostamme, mielestämme ja ennen kaikkea keskushermostostamme. Se tekee tämän traumatietoisilla liikkeillä, jotka rauhoittavat ja tyynnyttävät hermostoa ja auttavat sitä palaamaan luonnolliseen tilaansa ja homeostaasiin, jossa se sääntelee itse itseään.

Traumaa voidaan ajatella uhkareaktiona, joka ei ole saanut kulkea koko sykliään päätökseen tai "valmiiksi". Se pysyy aktiivisena järjestelmässämme aiheuttaen ajatuksia, tunteita ja kehollisia vastineita, jotka olisivat sopusoinnussa uhan kanssa, vaikka sellaista ei todellisuudessa enää ole. Trauma voi olla jotain mitä muistamme tai peräisin elämämme alkuvuosilta, joilta meillä ei ole tietoista muistia.

Trauma tallentuu, ainakin osittain, ei-kielellisessä muodossa erilaisina aistimuksina kehoomme, joten trauma on hyvin vahvasti kehollinen, hermostollinen tila. Tästä johtuen tehokas trauman hoito vaatii aina kehollisen tavan purkaa keskushermostoon kertynyttä traumaa. Kun hermosto on vapautunut traumasta, se pystyy toimimaan vapaasti ja optimaalisesti, jonka seurauksena kasvatamme resilienssiämme.

TDT:llä on vankka tieteellinen tausta ja sen on kehittänyt brittiläinen psykoterapeutti ja hieroja Gerry Pyves, joka henkilökohtaisesti on minutkin kouluttanut. Se on yhdistelmä hierontaa, psykologiaa ja kaikkein tuoreinta neurotiedettä ja siinä painottuu asiakkaan, eli sinun, turvallisuus.

Monet tutkimukset viittaavat siihen, että kehollinen traumaterapia toimii korvaamalla kipu- ja traumareseptorit aivoissa mielihyvä- ja leporeseptoreilla, lempeän kosketuksen avulla. Mikä tahansa kosketus ei kuitenkaan toimi. Jotta kosketuksella olisi traumaa purkava vaikutus, sen on oltava turvallista ja jotta kosketus olisi turvallista, sinun, asiakkaan on pysyttävä täysin hallinnassa, siitä mitä tapahtuu jokaisen hoidon aikana.

Koulutukseni on keskittynyt kosketuksen psykologiaan ja olen saanut yhtä paljon psykologista koulutusta turvallisen ilmapiirin luomiseksi, jotta voit rentoutua ja jotta hermostosi pystyy antamaan kosketuksen toimia, kuin itse menetelmän fyysisestä toteutuksesta. Juuri tämä psykologinen koulutustausta, luo olennaisen turvan, joka helpottaa purkamaan traumaa hermostosta.

Trauman hoidossa on aina vaarana ”triggeröidä” alkuperäinen trauma, joten ensimmäinen kontaktisi kanssani sisältää muutaman yksinkertaisen turvatoimenpiteen tunnistamisen, joka pysäyttää mahdollisen uudelleen traumatisoitumisen, ennen kun se on ehtinyt edes alkaa. Läpi koko prosessin turvallisuutesi ja se että pystyt vaikuttamaan hoidon kulkuun ovat ensiarvoisen tärkeitä.

TDT sopii psykoterapian tai lyhytterapian rinnalle, mutta myös henkilöille, jotka ovat käsitelleet traumaa aiemmin, mutta kokevat että keho ei ole pystynyt päästämään irti trauman kehollisista vastineista. Se toimii myös hyvin ennen puheterapiaan pääsyä, koska hoito lisää resilienssiäsi, joten traumaattisista kokemuksista puhuminen on hoitojen jälkeen helpompaa.

Trauma Discharge terapiaa on saatavilla ainoastaan sarjahoitoina. Haluan näin varmistaa, että asiakkaani saavat kaipaamiaan tuloksia. Hoitojaksojen pituudet määräytyvät asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan ja niitä löytyy kolmea eri pituutta. Ennen varsinaista hoidon alkua sovitaan aina puolen tunnin maksuton konsultaatiopuhelu, jossa varmistetaan muun muassa, että hoito on tilanteeseen sopivaa.

Pääset varaamaan konsultaatiopuhelun itsellesi laittamalla minulle viestiä käyttämällä yhteystietosivulla löytyvää lomakkeetta. Palaan sinulle mahdollisimman pian. Pystyn ottamaan vain rajallisen määrän uusia asiakkaita kerralla, joten on mahdollista, että voit joutua odottamaan hoidon alkamista.

 

Lisätietoja traumasta ja Trauma Discharge terapiasta löytyy alla olevista linkeistä:

Totuus traumasta

Trauman oireet

Purettu trauma parantaa jaksamistamme

Tieteelliset tutkimukset kehollisen traumaterapian perustana

Turvallisuutesi asiakkaana