Turvallisuutesi asiakkaana

Turvallisuutesi asiakkaana

Suurin yksittäinen ehto trauman vapautumiselle on turvallisuus. Ilman turvallisuutta ei tapahdu muutosta parempaan.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kun puhutaan traumatyöskentelystä, meidän on ennen kaikkea varmistettava turvallisuutesi asiakkaana. Silloin sanat ja eleet eivät välttämättä yksin riitä. Ainoa kieli, jota hermostomme ymmärtää turvallisuuden suhteen, on nimittäin kosketuksen kieli.

 

Oikeanlainen kosketus välittää keskushermostollesi viestin, että se on turvassa

Ei ole väliä, kuinka turvassa tai yhteydessä kehoomme tietoinen mielemme uskoo meidän olevan, hermostomme voi silti käyttäytyä ikään kuin emme olisi turvassa. Kosketuksen avulla, hermosto (jos se hyväksyy sen), tietää, olevansa turvassa ja ei enää eristyksissä. Se tietää tämän varmuudella. Kosketus tekee sen. Se on tehnyt sen jo vuosituhansien ajan.

Kun puhutaan traumahoidosta, mikä tahansa kosketus ei kuitenkaan toimi. Jotta kosketuksella olisi tämä vaikutus, sen on oltava turvallista ja jotta kosketus olisi turvallista, sinun, asiakkaan on pysyttävä täysin hallinnassa, siitä mitä tapahtuu jokaisen hoidon aikana. Yksi johtavista traumatutkijoista, Bessel Van Der Kolk, on osoittanut, että mitä enemmän traumaa ihminen kantaa, sitä enemmän päätäntävaltaa hänelle on annettava koskien traumahoitoja, jotta hoidot olisivat mahdollisimman tehokkaita.

 

On ensiarvoisen tärkeää, että pystyt vaikuttamaan hoitoosi

Kehollisessa traumaterapiassa turvallisuutesi asiakkaana on koko prosessin ytimessä ja siksi käytetään alkuun reilusti aikaa siihen, että selvitetään minkälainen kosketus, tuntuu sinusta turvalliselta. Meillä on kaikilla erilainen tausta ja sitä kautta meillä on myös erilaiset mieltymykset kosketuksen suhteen. Vaikka Trauma Discharge keskittyy kolmen alkukantaisen hermostoa rauhoittavan liikkeeseen, sinulla on kuitenkin asiakkaana aina viimeinen päätäntävalta, kun puhutaan kosketuksesta.

Kehollinen traumaterapia on kaukana konseptista, jossa makaat passiivisesti pöydällä, kun asiantuntija manipuloi kehoasi. Kyse on enemmänkin yhdessä luodusta hoidosta, jossa palautteesi ja panoksesi ovat välttämättömiä. Se että saat aktiivisesti vaikuttaa siihen, miten sinua hoidetaan ja ennen kaikkea kosketaan hoitojen aikana, antaa sinulle takaisin osan vallasta, jonka olet menettänyt traumaattisen kokemuksen yhteydessä ja se parantaa hoitojen vaikutuksia, kuten jo aiemmin mainitsin.

Koska tietoinen mielesi asettaa kosketukselle turvallisen asiayhteyden, sinun on tärkeää pystyä tuntemaan olevasi kontrollissa hoitojen aikana. Se on tämä turvallisuus, mikä sallii kosketuksen purkamaan hermostoon kertyneen trauman.

 

Psykologinen koulutus luo pohjan turvallisuudelle

Saamani koulutus on keskittynyt yhtä paljon psykologiseen koulutukseen turvallisen ilmapiirin luomiseksi, jotta voit rentoutua ja jotta hermostosi pystyy antamaan kosketuksen toimia, kuin itse menetelmän fyysiseen toteutukseen. Juuri tämä psykologinen koulutustausta, luo sinulle olennaisen turvan traumatyöskentelyyn. Se ei vain helpottaa purkamaan traumaa hermostosta vaan se varmistaa sen, ettet siirry aktiivisen trauman tilaan.

Trauman hoidossa on nimittäin aina vaarana ”triggeröidä” alkuperäinen trauma. Joskus pelkästään ystävällinen katse tai lempeä kosketus voi riittää käynnistämään tällaisen uudelleen traumatisoitumisen. Tästä syystä ensimmäinen kontaktisi kanssani sisältää muutaman yksinkertaisen turvatoimenpiteen tunnistamisen, joka pysäyttää mahdollisen uudelleen traumatisoitumisen, ennen kun se on ehtinyt edes alkaa. Juuri tämä psykologinen koulutus on se, mikä erottaa tarjoamani palvelun monesta muusta markkinoilta löytyvästä hoitomuodosta.

Osallistun kuukausittain kansainväliseen Trauma Discharge Clinical Development Groupiin, eli eräänlaiseen menetelmän kehitysryhmään. Siinä käydään yhdessä menetelmän kehittäjän, psykoterapeutti ja hieroja Gerry Pyvesin, kanssa läpi oivalluksiamme traumatyöskentelystä ja syvennämme ymmärrystämme traumaan liittyen. Viime kehitysryhmän yhteydessä keskustelimme siitä, että vaikka traumaan voi vaikuttaa muillakin menetelmillä, suurimmasta osasta puuttuu keinot estää asiakkaan uudelleentraumatisointi ja psykologinen osaaminen asiakkaan turvassa pitämiseksi. Se herättää huolen asiakkaan turvallisuudesta ja minusta henkilökohtaisesti tuntuisi ainakin todella turvattomalta hoitaa ketään traumaan liittyen ilman saamaani psykologista koulutusta.

Haluan kuitenkin painottaa, että en ole koulutukseltani psykoterapeutti enkä psykologi, vaan tarjoan kehollisen tavan purkaa keskushermostoon kertynyttä traumaa. Apunani käytän psykologisia menetelmiä asiakkaan turvallisuuden takaamiseksi. Beyond Massagessa turvallisuutesi asiakkaana on aina etusijalla (oli sitten kyse kehollisesta traumaterapiasta tai NO HANDS hieronnasta).

Mikäli haluat keskustella kanssani sopisiko kehollinen traumaterapia sinun tarpeisiisi voit varata itsellesi maksuttoman konsultaatiopuhelun laittamalla minulle viestiä tästä. Puhelu ei velvoita mihinkään, vaan antaa sinulle mahdollisuuden varmistaa, että hoito sopii juuri sinulle.